Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Rulada de Paste

marți, 9 aprilie 2013

Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”. De aceasta data am pregatit un aperitiv gustos si foarte usor de preparat. Imi place ce a iesit - totusi, la capitolul "look" am nevoie de cateva imbunatatiri ;))

Timp de preparare: cca. 30 minute
Timp de coacere: 10 minute

Ingrediente:
Pentru aluat:
2 legături pătrunjel proaspăt,
4 albuşuri,
1 vârf de cuţit cu sare,
4 gălbenuşuri,
100 g smântână,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de
Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.

Pentru umplutură:
70 g brânză albastră (de exemplu, Roquefort),
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă (diferite verdeţuri) ocată (proaspete sau congelate),
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de şuncă.
 
Mai aveți nevoie de:tavă de copt (30 x 40 cm),
hârtie pentru copt,
răzătoare.

Pasul 1

Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu are, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză.


 


Gălbenușurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul.
 
 
 
Se daugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.


Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se ntinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul preîncălzit.
Cuptor electric: 200°C
Cuptor cu aer cald: 180°C
Cuptor pe gaz: treapta 4
Timpul de coacere: 10 minute

Pasul 2

Aluatul copt se așează cu susul în jos pe o bucată curată de hârtie și se lasă să se răcească.





Pasul 3
Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza Roquefort, muştarul și verdeața. Se condimentează cu sare şi piper.


Se întinde amestecul de brânză în așa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică spre margini.





Se întind apoi feliile de șuncă și se rulează longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.

 


 
 
 



Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă              

Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
 
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!

Niciun comentariu:

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...